SÅ HÄR FUNKAR DET!

Playbox hjälper skolklasser, lag och föreningar att uppnå sina mål. Våra produkter är uppskattade och anpassade för alla åldrar och kunskapsnivåer. För varje såld produkt behåller ni 50% av förtjänsten.

1

KOM I GÅNG MED ER FÖRSÄLJNING!

För att starta en försäljning, utse en person som är över 18 år som ska vara administratör, fyll i formuläret och invänta registreringsmail. Efter att administratörens konto har registrerats är det dags att skapa en ny kampanj. Det kan exempelvis vara ”Klassresa till Liseberg” eller ”Gothia Cup”. Ange hur lång tid ni vill vara ute och sälja, vi rekommenderar ca 3 veckor. Bestäm även ett försäljningsmål.


Som administratör bjuder du in säljare genom inbjudningslänken eller direkt via Mina sidor, scrolla ner på startsidan så hittar du. Ange säljarens namn och e-postadress. Om säljaren själv inte har någon e-postadress, använd förälderns. Säljaren kommer nu få ett aktiveringsmail, där hen fyller i sina uppgifter. 

2

TA IN BESTÄLLNINGAR!

Alla säljare får en katalog som används under försäljningen. Det finns QR-koder intill varje produkt i katalogen för att göra det så smidigt som möjligt när ni är ute och säljer. Skanna en produkt för att påbörja en beställning. Välj antal, klicka på köp och gå sedan till kassan. Där anger du kundens för- och efternamn. Klicka sedan på skicka in. Vill kunden ha flera produkter, fortsätt att skanna och lägg till produkterna till varukorgen innan du skickar in beställningen. Glöm inte att du måste vara inloggad.


Dela webbshopen i på facebook och instagram för att boosta er försäljning!


Det går också bra att ta upp beställningar genom att fylla i beställningslistan längst bak i katalogen. Tänk bara på att registrera alla beställningar i efterhand på tjanapengar.playbox.se antingen via mobil eller dator.


Under översikten på startsidan får du en snabb överblick av alla dina beställningar. Där kan du även redigera alla beställningar fram tills kampanjen avslutas. 

3

Ta betalt & behåll vinsten!

Efter att kampanjen är slut kollar administratören igenom alla beställningarna, så att allt ser rätt ut. Efter det är det bara att skicka in ordern så avslutas kampanjen, säljaren och administratören får då mail om vad som sker härnäst.


När ni fått era produkter, levererar varje säljare till sina kunder och tar betalt. Administratören samlar in betalningarna från respektive säljare och 50% av det ni sålt för går direkt in lag- eller klasskassan! 

4

Leverans & faktura

Produkterna levereras efter ca två veckor till den leveransadress som administratören angivit. Allt är sorterat per säljare och kund för att underlätta för er. 


I samband med leveransen skickar vi även fakturan till administratören på 50% av det belopp ni sålt för. Har ni exempelvis sålt för 30.000 kr skickar vi en faktura på endast 15.000. Resterande behåller ni i föreningen/klassen som vinst. Vi tillämpar 30 dagars betalningstid till er.