OM PLAYBOX

Playbox säljer all sorts pyssel för alla åldrar och kunskapsnivåer. Pysselmaterialet säljs i över 30 länder, där våra största marknader är Sverige och Tyskland.

OM OSS

Playbox grundades 1995 och är ett småländskt företag med huvudkontor, lager och egen tillverkning i Älmhult. Playbox säljer all sorts pyssel för alla åldrar och kunskapsnivåer. För oss på Playbox är det självklart att ta ansvar för miljön och att arbeta hållbart. Genom att ta ansvar för våra produkter och se till så att de tillverkas så miljövänligt det går, bidrar vi till en bättre och mer hållbar miljö. Playbox var först i världen med att tillverka rörpärlor gjorda av sockerrör. Vi har även tagit hem stora delar av produktionen från Asien till Sverige och Europa.

Svanenmärkta rörpärlor!

Nu har Playbox rörpärlor fått Svanenmärkning. Miljömärkningen innebär att pärlorna klarar Svanens högt ställda krav på hela kedjan från råvarorna, produktion och användning till avfall/återvinning. Materialet i pärlorna uppfyller miljö- och kemikaliekrav som i flera fall är strängare än EU:s leksaksdirektiv och klarar de särskilda miljökrav för enskilda materialtyper som en Svanenmärkning ställer. Playbox arbetar ständigt för att leverera säkra produkter av hög kvalitet till både barn och vuxna, så att nu kunna svanenmärka storsäljaren rörpärlor är ett stort och viktigt steg i den processen. All tillverkning och packning av rörpärlorna sker i Sverige. Playbox är först i världen med att Svanenmärka rörpärlor. Det innebär att Playbox Svanenmärkta rörpärlor är bland de miljömässigt bästa för kunderna att välja.  


VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

För oss på Playbox är hållbarhet och miljömedvetenhet inte trendord. Det är viktiga ledord i all vår verksamhet. Hållbarhet handlar om mer än miljö. Det handlar även om ekonomi och sociala förhållanden. Därför är vi med i The Business Social Compliance Initiative, BSCI, som är ett europeiskt affärsdrivet samarbete för företag som vill förbättra arbetsförhållanden i leverantörskedjan världen över. Det vill vi verkligen. Därför kräver vi att alla leverantörer vi arbetar med ska leva upp till BSCIs eller liknande standard. Tack vare detta förbättras arbetsmiljön på fabrikerna. Genom vårt helägda dotterbolag, Pulebo, finns vi också på plats i Kina där en stor del av våra produkter tillverkas. Vi lägger aldrig ut produktion på en fabrik som vi inte först besökt. För oss är det viktigt med bra arbetsförhållanden oavsett var produktionen sker. Vår fysiska närvaro i Kina gör också att vi kan ha en bättre kvalitets- och leveranskontroll och lättare hitta nya produkter.